28 martie
OFERTA ZILEI
Masajul bratului / piciorului operat + exercitii recuperatorii
( reducere de 18.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

59 LEI
48.38 LEI
Cum identifici produsele cosmetice cu adevarat bio?

Sunt putini cei care stiu ca pielea este de fapt cel mai mare organ al corpului. Aceasta are un rol foarte important, oferind siguranta elementelor din interiorul organismului si tinand la distanta factorii daunatori din exterior. Tinand cont ca pielea absoarbe tot ce aplici pe suprafata ei, este foarte important sa fim foarte atenti la produsele cosmetice pe care le folosim. Pentru sanatatea pielii, este recomandat sa folosesti produse cosmetice cu ingrediente naturale.

Cativa pasi pentru a identifica daca produsele cosmetice sunt sau nu bio:

  1. Atentie la termenii „natural” si „organic” / „bio”! Persoanele care pana acum nu au mai folosit cosmetice organice ar trebui sa fie foarte atente la etichetele produselor. Etichetele pot fi inselatoare! Doar pentru ca exista in componenta produsului un anumit procentaj de ingrediente „naturale” sau „organice”, nu inseamna ca pe langa ele nu pot exista si substante sintetice. Trebuie sa stii, de asemenea, ca exista o diferenta intre un produs cosmetic natural si unul bio/organic. Bio sau organic sunt termeni sinonimi, au aceeasi semnificatie. Ingredientele (materiile prime) organice/bio nu contin niciun fel de compusi chimici, sintetici, modificati genetic, provin din plante crescute in zone nepoluate, fara fertilizatori, fara insecticide sau pesticide, nemodificate genetic. Produsele cosmetice naturale, chiar daca sunt facute numai din plante, pot contine substante chimice daca plantele respective au fost tratate cu fertilizanti, hormoni sau pesticide, substante care trec si in produsul finit.
  2. Asigura-te ca produsul nu contine parabeni sau alte substante daunatoare. Parabenii sunt conservanti sintetici, ale caror proprietati au fost puse in legatura directa cu dezvoltarea cancerului si a dereglarilor hormonale. Chiar si produsele care sunt etichetate ca fiind „naturale” sau „pe baza de plante” contin adesea acest ingredient periculos. Cei mai cunoscuti parabeni sunt: methylparaben (E218), ethylparaben (E214), propylparaben (E216), butylparaben, isobutylparaben. Alte ingrediente daunatoare, des intalnite in componenta produselor cosmetice si de care trebuie sa te feresti, sunt PEG-urile (propylene glycol, polyethylene glycol).
  3. Verifica producatorul. Cand te hotarasti sa faci trecerea de la produsele cosmetice sintetice la cele bio, este recomandat sa arunci o privire pe site-urile fiecarui producator in parte, pentru a vedea daca produsele pe care vrei sa le cumperi sunt intr-adevar organice. Cauta cerificarile primite de la organizatiile independente precum Cosmebio, Ecocert, AbCert, Bdih, Natrue. Ar trebui sa gasesti o dovada a certificarii, precum aici: http://produse-cosmetice-bio.ro/shop/certificat-bio/certificat-bio.pdf

 

Cat de eficiente sunt ingredientele naturale?

  • Ulei de macese (rosa mosqueta). In urma studiilor stiintifice s-a descoperit ca dupa 4 luni de la utilizarea zilnica a uleiului de macese, ridurile si petele de la soare au disparut aproape complet.
    Cititi mai mult aici: http://www.sustaincreateandflow.com/what-you-need-to-know-about-rosehip-seed-oil/
  • Untul de Shea. Numeroase studii au demonstrat eficienta untului de shea in hidratarea pielii si tratarea iritatiilor.
    Cititi mai mult aici:http://www.ceci.ca/assets/uploads/PDF-FR/Karite/SheaButterRevivalAfricanWonder.pdf
  • Uleiul de Argan. Exista numeroase studii si marturii ale persoanelor care atesta beneficiile uleiului de argan: hidrateaza pielea, ii reda elasticitarea, amelioreaza ridurile si iritatiile.

Referinte:

  • El Kharrassi, Y., et al. (2014). „Biological activities of Schottenol and Spinasterol, two natural phytosterols present in argan oil and in cactus pear seed oil, on murine miroglial BV2 cells”, in Biochemical and Biophysical Research Communications, Vol 446(3).
  • -Boucetta, K. Q., et al. (2015). „The effect of dietary and/or cosmetic argan oil on postmenopausal skin elasticity”, in Clinical Interventions in Aging, Vol. 10.
  • Neem. Proprietarile uleiului de neem (antibacterian, antifungic, antiparazitar cutanat, antiinflamator emolient si regenerant cutanat, repelent contra tantarilor), il fac un aliat de nadejde in refacerea pielii in caz de: acnee, eczema, dermatita, intepaturi de insecte. Este recomandat si recomandat impotriva caderii parului si a matretii.

Referinte:

  • D.P. Agrawal, Medicinal properties of Neem: New Findings, Research and Reviews: Journal of Medicinal Chemistry
  • Sonalkar M .Y., Nitave S .A., Kagalkar A., Review on neem plant, World Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Studies, Volume 3, Issue 4, 590-598.
  • Muthulinggam Nishan, Partiban Subramanian, Pharmacological and non pharmacological activity of Azadirachta indica (Neem) – A review, International Journal of Biosciences | IJB | Vol. 5, No. 6, p. 104-112, 2014

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.