03 octombrie
OFERTA ZILEI
Masaj drenaj limfatic pentru edemul piciorului - postoperator
( reducere de 25.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

63 LEI
47.25 LEI
Rinita si sinuzita, tratate prin masaj

Printre bolile care va pot da de furca in sezonul rece se numara rinita si sinuzita. Prima duce la complicatii daca nu este tratata, iar a doua se cronicizeaza.
Ceaiuri si inhalatii

Rinita, cunoscuta si sub numele de raceala sau guturai, este o inflamare a mucoasei nazale si este contagioasa. Boala in sine nu este grava, doar complicatiile la care se poate ajunge prin neglijarea rinitei sunt grave: atingerea intregului aparat respirator sau infectarea urechii. Respectarea igienei nazale este esentiala pentru a trata rinitaca si consumarea de lichide calde. Deseori, se impune chiar repausul la pat, in incaperi bine aerisite, mai ales cand apare febra. Boala rinita poate fi controlata eficient cu ceaiuri, inhalatii si cataplasme.
Acupunctura in sinuzita

Sinuzita este inflamatia sinusurilor fetei, cel mai adesea fiind o consecinta a neglijarii unor afectiuni ale arborelui respirator, ale aparatului bucal sau a unor boli contagioase (gripa, scarlatina, rujeola). Simptomele caracteristice la sinuzita sunt durerea intensa la nivelul sinusului afectat sau al dintilor si maxilarelor, secretie nazala purulenta, respiratie ingreunata, febra. In forma cronica la sinuzita apar si durerile de cap – de obicei inainte de masa sau dimineata la trezire, tusea, anemia si astenia. Sinuzita se poate trata prin acupunctura, atat in perioada acuta si febrila, cat si dupa.Reflexoterapia trebuie facuta cu prudenta, deoarece in afectiunile acute respiratorii pot sa apara efecte contrarii celor urmarite.
Efecte

In urma masajului reflexogen creste amplitudinea respiratiilor si se fluidifica secretia bronsica. De asemenea, creste tonusul vaselor periferice si viteza de circulatie a sangelui, toate acestea accelerand eliminarea substantelor toxice. Astfel, consumul de oxigen revine la valorile normale.
Persoanele recomandate

Masajul reflexogen este indicat in special celor care au boli cronice pulmonare, cum sunt astmaticii si cei cu bronhopneumopatie cronica obstructiva. Asta, deoarece la acestia orice forma de gripa sau viroza respiratorie poate deveni un factor agravant al bolii de baza.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.