07 decembrie
OFERTA ZILEI
Masajul bratului / piciorului operat + exercitii recuperatorii
( reducere de 18.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

68 LEI
55.76 LEI
Gimnastica aerobica ajuta in controlul astmului la copii

Potrivit cercetătorilor, copiii care iau un tratament corect pentru astm şi care efectuează exerciţii de aerobic sub supraveghere de specialitate îşi îmbunătăţesc respiraţia şi activitatea psihică. În plus, dozele zilnice de inhalant steroid cu care îşi tratează crizele de astm, ajung să fie reduse cu până la 52% la aceştia, faţă de cei care nu au activitate fizică. Dr. Celso R. F. Carvalho de la universitatea din Sao Paulo, conducătorul cercetării a arătat că părinţii copiilor cu astm care fac aerobic au o atitudine foarte normală faţă de micuţi şi nu tind să-i trateze ca pe nişte bolnavi cronici.

Cercetarea publicată în revista „Medicine,Science in Sports and Exercise”, se bazează pe monitorizarea a 38 de copii cu vârste între 7 şi 15 ani cu simptome de astm de la moderat la sever care au fost împărţiţi în două grupuri. Uniii au făcut aerobic, iar alţii au fost într-un grup de control care nu au făcut astfel de exerciţii fizice.

Copiii au făcut aerobic de două ori pe săptămână, timp de 16 săptămâni şi toţi şi-au luat în această perioadă medicaţia specifică pentru astm.

„Copiii care au dificultăţi în a respira din cauza astmului se tem să facă exerciţii fizice ca să nu-şi provoace o criză”, a spus Carvalho. „De aceea copiii cu astm au o formă fizică proastă, în condiţiile în care antrenamentul, efectuat sub supraveghere de specilitate îmbunătăţeşte starea generală a micuţilor şi uşurează simptomele astmului”, a adăugat cercetătorul

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.