29 martie
OFERTA ZILEI
Masaj terapeutic barbati
( reducere de 5.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

105 LEI
99.75 LEI
Trichineloza

Formele clinice sunt variate, de la infectii asimptomatice pana la forme grave, letale. Simptomatologia poate aparea dupa cateva zile de la consumul de carne infestata, fiind posibile si intervale mai mari (6-30 zile). Semnele bolii sunt nespecifice, intalnite in alte zeci de boli, trichineloza fiind considerata „boala cu 100 de fete”. Sugestive pentru diagnostic sunt: febra ridicata (38-400C), tulburari digestive (dureri abdominale, greturi, varsaturi, diaree), dureri in masele musculare insotite de slabiciune, dificultate in mers, in masticatie, la inghitire, la respiratie, edeme periorbitare si ale fetei „boala capetelor umflate”, pe piele apar eruptii urticariene pruriginoase si uneori hemoragii subunghiale. Unele forme pot avea o evolutie severa, cu pronostic rezervat, datorita complicatiilor care pot provoca moartea: complicatii cardiovasculare (miocardita), neurologice (meningita, encefalita, nevrite periferice), pulmonare ( bronhopneumonie, edem pulmonar), renale (nefrita).

Trichineloza la om poate fi tratata, reusita tratamentului fiind conditionata in primul rand de rapiditatea instituirii lui dupa infectie.
Masurile de prevenire a imbolnavirii sunt cele mai eficiente, si anume:

controlul riguros sanitar veterinat al animalelor sacrificate in abatoare si in gospodariile individuale (porc, nutrie, cal) precum si al vanatului comestibil (mistret, urs) prin examen trichineloscopic: pentru acesta este nevoie de 50-100g carne recoltata din diafragma, muschii limbii, laringelui, falci, zona intercostala;
achizitionarea carnii de porc doar din abatoare, hale, macelarii sau magazine autorizate sanitar veterinar;
pentru prevenirea contaminarii porcilor, dar si a altor animale receptive la trichinella spiralis, sunt necesare urmatoarele: deratizarea periodica urmata de strangerea si distrugerea cadavrelor de rozatoare, mentinerea conditiilor de igiena in gospodariile populatiei, salubrizarea locurilor menajere, excluderea din hrana porcilor a deseurilor de abator;
carnea de porc trebuie prelucrata termic astfel incat sa se atinga in interior o temperatura de 770C (isi pierde aspectul roz, devenind gri) asigurandu-se astfel distrugerea larvelor; o alternativa este congelarea timp de 20 de zile la -150C, la -320C timp de 24 de ore sau iradierea cu raze gamma. Procedeele de sarare, fumigare si uscare a carnii nu distrug larvele.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.