26 aprilie
OFERTA ZILEI
Masaj drenaj limfatic pentru edemul bratului
( reducere de 5.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

65 LEI
61.75 LEI
Combaterea celulitei prin masaj si automasaj

Celulita provocata de sedentarism necesita masaj sau gimnastica sau miscarea sub diferite forme, foarte eficient fiind, spre exemplu, inotul practicat o ora-doua pe saptamana. Se remarca faptul ca celulita apare si la persoanele tinere, nu numai la cele mature si varstnice si ca, pentru prevenirea si tratarea ei, este nevoie de multa perseverenta si ingrijire a corpului prin metode diferite dintre care, de baza suntmasajul si automasajul. Celulita, ca si obezitatea, poate fi prevenita, iar daca s-a instalat, poate fi tratata pana la disparitie.

Pentru a o preveni, se recomanda plimbarile in aer liber, gimnastica, inotul, reducerea ratiei alimentare, precum si tratarea unor eventuale tulburari endocrine (ovariene, tiroidiene, hipofizare), hepatobiliare (hepatite cronice, colecistite) sau intenstinale (constipatie) care favorizeaza adesea producerea celulitei.

In cazul in care s-a constatat pezenta celulitei este obligatoriu sa se intervina si mai complex. Se recurge imediat si ferm la masaj, masajul fiind o metoda ebligatorie de tratament in cazul acesta. Masajul, fie ca ni-l face cineva, fie ca ni-l facem singure (automasaj), fie ca este manual, fie cu ajutorul aparatelor, trebuie aplicat dupa anumite reguli, altfel poate sa aiba efecte contrare. Se poate masa numai regiunea sau regiunile cu celulita ori intreg corpul, insistand mai mult acolo unde s-a format si dezvoltat celulita. Ultima forma este mai buna, deoarece, pe langa efectele locale, prin care vizam inlaturarea celulitei, se obtin si efecte generale, ca spre exemplu calmarea sistemului nervos, tonifierea musculaturii, activarea intregii circulatii sanguine, stimularea proceselor de oxigenare a tesuturilor si a celor de eliminare a substantelor toxice rezultate din activitatea muschilor, sistemului nervos.

Pentru a obtine aceste efecte, exceptand zonele cu celulita, care, asa cum spuneam, se vor masa mai mult, restul regiunilor corporale vor fi masate in medie timp de 4-5 minute. Deci un masaj general dureaza peste 30 de minute, dar trebuie sa avem grija sa nu depaseasca 45 de minute, maxim o ora, caci devine obositor. Masajul local se poate efectua timp de 7 pana la 20 de minute. Desigur, la inceput, durata sedintei de masaj local sau general este mai scurta, crescand insa progresiv cu 2-3 minute. Intr-o cura se executa cateva serii, fiecare a 15-20 de sedinte, seriile fiind distantate intre ele printr-o pauza a 10-12 zile.

In timpul unei sedinte de masaj, musculatura pe care se aplica trebuie relaxata, iar miscarile efectuate intr-un ritm vioi si sutinut, pe cat posibil fara intrerupere. Pentru ca manevrele sa se execute usor, inainte de a incepe masarea regiunilor corporale (mana, gat, abdomen) se pune pepiele o substanta alunecoasa. Cel mai des se utilizeaza pudra de talc. Dar cum femeia tine la frumusetea pielii, iar talcul usuca pielea, cel mai potrivit este ca, dupa cateva sedinte de masaj cu talc, sa se intercaleze un masaj facut cu o crema hidratanta si hranitoare.

Masajul sau automasajul manual se poate executa fara greutate. Ca regula generala, trebuie sa se retina insa: intensitatea miscarilor va creste progresiv, iar sensul lor va fi in cel al circulatiei de intoarcere a sangelui catre inima (circulatia venoasa), mai simplu spus, de la periferie catre centru. Masajul manual se executa cu ambele maini, de obicei utilizandu-se alternativ; el cuprinde urmatoarele procedee: netezirea pielii prin alunecari usoare si ritmice ale mainilor (efleurajul), apasari, stoarceri, apucari sau ciupituri (framantatul sau petrisajul), frictiuni rapide, percutii executate cu muchia mainii sau prin palmuiri usoare (tapotamentul), presiuni sau apasari cu varful degetelor, cu palmele intinse sau cu pumnul strans, miscari oscilatorii ritmice (vibrajul), cernutul (se prinde de jos in sus masa de tesut musculo-adipos si se misca la fel ca sita in timpul cernutului).

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.