23 aprilie
OFERTA ZILEI
Masaj cu cristale
( reducere de 5.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

160 LEI
152 LEI
Fizioterapia, modul ideal de a asigura sanatatea musculara

Cuprinde acele modalitati de tratament care utilizeaza caldura pentru cresterea temperaturii anumitor portiuni ale corpului. Aceasta crestere de temperatura poate fi superficiala (0,5 cm) sau profunda (3,5 cm), cunoscand mai multe modalitati de producere. Una dintre ele, asa-numita caldura de iradiere, foloseste lumina si radiatiile infrarosii. Incalzirea corpului este produsa la suprafata, la maximum 1 cm profunzime, avand efect de relaxare musculara.

O alta modalitate, numita caldura de contact, foloseste apa calda, parafina (sub forma de impachetari calde sau bai de parafina) sau namolurile calde (vulcanice sau de turba) pentru incalzirea anumitor segmente ale corpului. Efectele fiziologice ale termoterapiei.
Efecte circulatorii.

Cresterea temperaturii are ca rezultat vasodilatatia capilara, cresterea debitului circulator asigurand o mai buna circulatie a sangelui in regiunea unde este aplicata. Odata cu sangele, in zona vin intr-o proportie mai mare si celule imunitare sau factori de crestere care grabesc vindecarea. Totodata, este activat metabolismul local, cu efect trofic, care creste activitatea enzimatica.
Efect de crestere a elasticitatii.

La o temperatura intre 40 si 45°C, extensibilitatea colagenului din tendoane, ligamente, capsule articulare sau cicatrice creste, permitand exercitiile de intindere necesare reducerii anumitor retractii. In acelasi timp, redoarea articulara este diminuata datorita scaderii vascozitatii lichidului sinovial.
Efect decontracturant.

Contracturile musculare sunt combatute, indiferent daca au la origine afectiuni musculo-scheletice sau neurologice, prin ameliorarea functionarii receptorilor din muschii responsabili cu reglarea tonusului muscular.
Efect antialgic.

Durerea este diminuata datorita reducerii contracturilor, datorita ameliorarii circulatiei sanguine, dar si prin actiunea directa asupra mecanismelor de control ale durerii – prin cresterea pragului de perceptie a ei, prin inhibarea transmisiei si prin stimularea secretiei de endorfine. Datorita acestor efecte, caldura este folosita foarte eficient in afectiunile dureroase cronice. Insa in afectiunile acute, amplifica fenomenele inflamatorii, de aceea ar trebui evitata. De asemenea, caldura este de nepretuit pentru pregatirea exercitiilor de mobilizare articulara sau de crestere a fortei musculare. Contraindicatiile utilizarii caldurii

inflamatii acute;
tulburari circulatorii si limfatice (accentueaza edemul);
insuficienta cardiorespiratorie, hipertensiune arteriala;
tulburari de sensibilitate (risc de arsura);
afectiuni dermatologice;
afectiuni canceroase.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.