Masajul facial

Atunci cand ne propunem sa realizam automasajul facial, trebuie sa tinem cont de cateva reguli. Miscarile de masaj trebuie sa fie usoare, de netezire, fara apasare, pielea nu trebuie intinsa sau bruscata in nici un fel.
Masajul facial poate fi realizat si acasa, in fata oglinzii.

Atunci cand ne propunem sa realizam automasajul facial, trebuie sa tinem cont de cateva reguli. Miscarile de masaj trebuie sa fie usoare, de netezire, fara apasare, pielea nu trebuie intinsa sau bruscata in nici un fel. Ele trebuie realizate obligatoriu de jos in sus si dinspre centrul fetei inspre exterior. „Se incepe cu masajul gatului: de la clavicula pana la marginea maxilarului, palmele aluneca usor, una urmand-o pe cealalta. Tehnica se executa de cateva ori, pana se simte pielea incalzita, inmuiata, catifelata si pana cand produsul patrunde in piele”. In etapa urmatoare se trece lamasajul propriu-zis al fetei, care se executa cu ambele palme, iar sensul este de la varful barbiei spre ureche, de la colturile buzelor spre urechi, de la baza nasului inspre exterior. Miscarile in jurul ochilor se executa in forma de cercuri cu degetul mijlociu sau cu aratatorul, cu miscari foarte lente: de la unghiul intern al ochiului, pe sub sprancene, la coada ochiului, apoi pe sub ochi. Se pot face presiuni in unghiul intern al ochiului si apoi in unghiul extern, spre tample.
MISCARI.

In ultima etapa a masajului facial se urmareste linia sprancenelor cu degetele. Miscarea se realizeaza pe deasupra sprancenelor si se trece usor spre tampla. Apoi, se apasa usor cu varfurile degetelor, sensul fiind din mijlocul fruntii spre tample. Fiecare miscare se repeta de 5-10 ori. Masajul poate fi executat o data la doua-trei zile sau chiar si o data pe saptamana. Dupa masaj este recomandat sa se aplice o masca adecvata tipului de ten, de regula o masca calmanta, relaxanta sau pur si simplu se unge fata cu miere, care are si rolul de hranire, de hidratare si relaxare.
PRODUSE

Fata trebuie sa fie foarte bine curatata, iar apoi se aplica o lotiune tonica. In locul lotiunii tonice se poate utiliza, de asemenea, un produs de exfoliere a pielii. Produsul cu care se executa masajul poate fi o crema adecvata tipului de ten. „Daca tenul este foarte uscat, se foloseste o crema grasa si hidratanta, daca tenul are tendinte de ingrasare se utilizeaza doar o crema hidratanta, care sa nu fie grasa”, recomanda cosmeticiana. Se pot folosi, de asemenea, cu foarte bune rezultate, uleiuri din extracte de plante, combinatii din extracte de fructe, care se gasesc in farmacii si in plafare.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.