Masajul si presopunctura

Cum se procedeaza la realizarea masajului si presopuncturii

Prin masaj se intelege masarea realizata de-a lungul meridianului ( exista 12 meridiane principale pe unde circula energia vitala), iar prin presopunctura masarea la nivelul punctelor de acupunctura, executata prin presiuni combinate cu miscari circulare. Cele mai bune rezultate se obtin utilizand varful degetului sau unghía deoarece se spune ca la nivelul lor energia se afla intr-un echilibru aproape perfect.

Conditii pentru un tratamant de masaj si presopunctura reusit:

persoana care executa tratamentul trebuie sa aiba mainile sanatoase;
pielea pe care se efectueaza masajul si presopunctura trebuie sa fie sanatoasa, fara leziuni, bataturi, cicatrici;
stabilirea meridianului la care va fi aplicat masajul
incaperea unde se executa masajul si presopunctura trebuie sa fie spatioasa, luminoasa, suficient de incalzita;
pozitia pacientului va fi cat mai comoda, culcat sau asezat.

Realizarea efectului de tonifiere

Pentru realizarea efectului de tonifiere, masajul se face in sensul meridianului, cu miscari rapide, iar presopunctura se realizeaza prin miscari circulare asupra punctelor active, orientate in sensul de rotire a acelor de ceasornic; fiecare miscare trebuie sa aiba o durata scurta, cu varful degetului sau cu unghía, ambele din pozitie verticala pe piele.

O presiune puternica, unica, uneori exercitata cu unghía, asupra punctului activ, realizeaza de asemenea efectul de tonifiere.
Realizarea efectului de dispersie

Dupa relizarea efectului de tonifiere urmeaza efectul de dispersie prin masaj in sensul invers meridianului, iar la presopunctura prin miscari in sensul invers acelor de ceasornic, facute cu varful degetului, din pozitie oblic, bland, superficial, fiecare miscare avand o durata mare. Presiunile mici, repetate, conduc de asemenea la efecte dispersante.

Retineti ca durata unei sedinte de presopunctura nu trebuie sa depaseasca 10 minute.

Incercati masajul prin presare si veti avea rezultate uimitoare in tratarea afectiunilor dumneavoastra.

Sursa: www.info-ghid.com

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.