Masajul Yumeiho

Terapia “Yumeiho”, cunoscuta si sub denumirea de „Metoda de indreptare a coxalelor, masaj si presopunctua” sau „Masaj special Oriental Saionji” este o tehnica de masaj care cuprinde peste 100 de manevre efectuate asupra intregului corp. Terapia isi are radacinile in practicile terapeutice orientale de reabilitare corporala efectuate in cadrul celebrei manastiri chineze Shaolin. Este compusa dintr-un ansamblu de procedee terapeutice manuale si exercitii complexe de reabilitare a echilibrului, simetriei, functionalitatii, respectiv a starii de sanatate.

Procedeele terapeutice, profilactice sau corective, manuale, aplicate in cadrul terapiei Yumeiho constau in: tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de punctoterapie (similare presopuncturii si reflexoterapiei); tehnici si procedee speciale de masaj; elemente de stretching (intinderi, elongatii in scop curativ sau profilactic) combinate cu tehnici de apasare-framantare similare celor din masajul clasic „suedez”.

Pierderea in timp a sanatatii corpului se datoreaza si asimetriei coxalelor, respectiv a anomaliilor de pozitie dominanta a centrului de greutate a corpului; aceasta provoaca o curbare patologica a coloanei vertebrale ceea ce duce la o distributie inegala a greutatii corpului pe cele doua picioare, la contracturi musculare prelungite, uzuri premature a articulatiilor corpului, la o circulatie sangvina deficitara precum si la iritarea nervilor periferici si a altor tulburari la nivelul subtil al constitutiei noastre.

Prin aplicarea terapiei coxale se urmareste pastrarea sau redobandirea simetriei si a verticalitatii corpului uman precum si diminuarea sau indepartarea suferintelor generate de anomaliile mai sus mentionate.Elasticitatea corpului omenesc este diferită, de aceea numărul de şedinţe necesare pentru a relaxa muşchii este diferit in functie de situatia particulara a fiecarui pacient in parte.Pentru a se obtine rezultatele dorite, pacientul trebuie să poarte haine lejere, subţiri şi moi, să se relaxeze deplin şi să-şi păstreze psihicul liniştit. Tratamentul trebuie făcut pe o saltea tare, temperatura în cameră trebuie să fie moderată.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.