Consumul de alimente bogate in fibră scade riscul apariţiei cancerului de pancreas

După cum informează reuters.co.uk, profesorul June M. Chan şi colegii săi au descoperit acest fenomen la adulţii care au consumat zilnic de două sau chiar de trei ori mai multe cereale integrale decat persoanele care au mancat astfel de produse doar o dată pe zi.

De asemenea, in timpul studiului s-a constatat reducerea cu 35 de procente a riscului apariţiei cancerului de pancreas la persoanele care au mancat produsele cu cea mai mare cantitate de fibră (26,5 grame pe zi sau chiar mai mult), faţă de indivizii care au consumat doar 15,6 grame fibră pe zi.

“Există o mare probabilitate ca astfel de diete să reducă substanţial riscul cancerului de pancreas, dar şi al altor tipuri de cancer. Astfel, consumul de cereale integrale şi alimente bogate in fibră are un rol important nu numai in prevenirea diabetului şi a bolilor de inimă, ci şi a cancerului”, a declarat profesorul June Chan.

Potrivit sursei citate, la acest studiu au participat 532 de persoane care suferă de cancer de pancreas şi 1.701 care nu au această boală.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.