Se pune o samanta pe locul care „rezoneaza” cu organul afectat. Semintele plantelor sunt organisme biologice vii, purtatoare de energie vitala si care au propriile câmpuri magnetice. Aceste mici bobite aplicate pe proiectia de pe mâini sau talpi, vor hrani cu energia lor organul aflat in suferinta, redându-i vigoarea.
Specialistii vestici recomanda tratarea afectiunilor cronice cu ajutorul semintelor uscate, iar a celor acute prin seminte mai proaspete, poate chiar usor incoltite (germenii sunt potriviti). Pentru a reusi sa iti faci singura tratament cu ajutorul semintoterapiei, este absolut necesar sa urmezi un curs de initiere, astfel incât sa stii cum este proiectat corpul omenesc in sistemul energetic, sa afli cum circula energia prin meridiane si unde se afla ele. Nu este greu, insa trebuie sa ai toate aceste informatii pe care le poti primi intr-o saptamâna de curs.
Cuişoare pentru creşterea poftei de mancare
Conform medicinei tradiţionale chineze, cuişoarele au energie caldă şi mireasmă picantă, avînd proprietăţi similare cu secăreaua. În plus, cuişoarele activează splina şi, în mod deosebit, funcţia renală. Mulţi români mai ştiu şi faptul că mestecînd 23 cuişoare se poate îndepărta mirosul neplăcut degajat din gură, mai ales după ceapă sau usturoi.
Dar chinezii mai ştiu şi despre proprietăţile cuişoarelor de a induce o senzaţie de căldură în stomac, de a stopa o senzaţie de vomă sau un sughiţ rebel. Cei cărora le lipseşte pofta de mîncare pot să bea un ceai din 20 de cuişoare, cu tot cu frunzuliţele lor roşii; se pune apă doar atît cît să fie acoperite. O asemenea băutură poate îndepărta disconfortul gastric provocat de o indigestie, reducînd, totodată, aciditatea gastrică.
Lemnul dulce îmbunătăţeşte activitatea splinei
Aproape uitat de tot de către români, lemnul dulce a început să reapară prin magazinele specializate în plante medicinale. Dar puţini ştiu la ce să‑l folosească. Tradiţia medicală chinezească îl categoriseşte drept aliment cu energie neutră şi mireasmă dulce, capabil să calmeze stările acute, să producă mucus în plămîni, să contracareze efectele toxice ale unor alimente şi chiar să coordoneze acţiunea altor plante medicinale asupra organismului uman. Îmbunătăţeşte activitatea splinei, a stomacului şi a plămînilor. Lemnul dulce este cunoscut de chinezi în două forme de prezentare: cea naturală, cu energie uşor răcoroasă şi gust dulce, utilă în tratarea intoxicaţiilor alimentare şi lemnul dulce macerat în miere, cu energie uşor caldă şi acelaşi gust dulce, eficient în tonifierea splinei şi creşterea generală a energiei organismului.
Semintele de Fenicul
Se stie ca are energie calda, mireasma picanta si are capacitatea de a oferi o senzatie de incalzire a organismului, de a imbunatati circulatia sanguina, precum si de a sustine activitatea rinichilor, vezicii urinare si a stomacului.
Totusi, trebuie sa retinem ca feniculul nu poate fi folosit in cazurile bolilor clasificate de medicina traditionala chineza ca fiind „calde” sau „fierbinti”, de pilda, diareea provocata de insolatie sau de alimente cu energie calda/fierbinte. De asemenea, feniculul nu este recomandat barbatilor cu erectie excesiva si ejaculare prematura.
Altfel, feniculul este un digestiv aromatic si carminativ minunat, bun pentru eliminarea gazelor intestinale si stimularea sistemului nervos, cat si in tratarea artritelor.
Semintele de Marar
Toti stim ca sunt o sursa de aroma necesara in obtinerea unor muraturi gustoase. Medicina traditionala chineza a stabilit ca semintele de marar au energie calda, mireasma picanta si pot induce senzatia de caldura, precum si o buna circulatie sanguina; ele pot sa contracareze efectul toxic al unor preparate din carne sau peste, imbunatatind starea splinei si a rinichilor.
Sa mai remarcam ca frunzele de marar au calitatea de a reduce tensiunea arteriala, largind vasele de sange, atat la oameni, cat si la animalele mamifere de casa.
Scortisoara
Este cea mai reprezentativa aroma a Orientului. Considerata de chinezi ca avand energie fierbinte, miresmele picanta si dulce, scortisoara poate ajuta rinichii, splina si vezica urinara.
In general, daca doriti sa va produceti o senzatie de caldura in organism, folositi praful de scortisoara in diverse preparate. Probabil ca de aceea romanii adauga scortisoara la vinul fiert, atunci cand vor sa se incalzeasca iarna. Sa mai remarcam si faptul ca praful de scortisoara este de ajutor femeilor care sufera de o neregularitate a ciclului menstrual si dureri post-menstruale, insotite de secretii vaginale albicioase. De asemenea, persoanele varstnice (intre 65 si 90 ani) – de obicei, lipsite de energie – sufera de amorteli ale membrelor si accentuarea artritelor in perioadele reci; acestea pot folosi cu succes scortisoara presarata pe unele mancaruri sau prajituri.
Daca vi se par interesante aceste informatii, vom continua intr-un articol viitor sa ne ocupam si de alte mirodenii minunate…