25 iunie
OFERTA ZILEI
Masajul nou-nascutului si sugarului (si la domiciliu)
( reducere de 5.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

65 LEI
61.75 LEI
Cancerul de san, cel mai frecvent cancer ginecologic

In general, mamografia este utilizata in depistarea cancerului de san in randul femeilor cu varste intre 49 si 69 de ani, femei aflate la premenopauza si menopauza, perioada in care prezinta cel mai mare risc de a suferi un cancer mamar.
In tara noastra exista un program national pentru depistarea cancerului de san, prin intermediul caruia femeile peste 49 de ani au acces la mamografie gratuita. Pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, adeverintei de salariat sau talonului de pensie, se pot adresa, cu programare, centrelor din tara unde se fac gratuit mamografii.

Fiind o metoda invaziva ce utilizeaza raze X , mamografia nu este recomandata tinerelor decat daca exista suspiciunea clara de cancer. Oricum, mamografia nu poate decela cei mai mici noduli in cazul femeilor tinere, deoarece sanii lor sunt mai densi decat ai femeilor peste 50 de ani. Ca metoda complementara exista ecografia, care este o metoda neinvaziva ce foloseste unde sonore pentru a evidentia consistenta (lichida sau solida a unui nodul). Mamografia prezinta o eficienta de 100%, motiv pentru care beneficiile depistarii precoce a cancerului prin mamografie depasesc riscurile iradierii, care oricum nu sunt mari, pentru ca se folosesc doze mici de razeX.

Cu o zi inaintea efectuarii mamografiei nu trebuie sa folositi deodorante sau lotiuni, deoarece acestea pot interfera cu razele X, aparand pe film ca microcalcifieri. Mamografia nu este recomandata in perioada menstruatiei, ci este bine sa se efectueze dupa o saptamana.

De asemenea, se recomanda autoexaminarea sanilor o data pe luna sau la doua luni. Daca descoperiti un nodul, este bine sa consultati medicul. De asemenea, , se recomanda consultarea de urgenta a medicului, daca formatiunea de la nivelul sanului a crescut, ca si in situatiile de scurgeri mamelonare sau retractii cutanate sau mamelonare la nivelul sanilor.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.