Femeile, afectate mai mult de calitatea slaba a somnului

Calitatea proasta a somnului afecteaza sanatatea femeilor mai mult decat pe cea a barbatilor, iar efectele negative contribuie la cresterea riscului de diabet, maladii cardiace si accident cerebral. La studiu au participat 210 barbati si femei care nu sufereau de tulburari de somn. Totusi, dupa completarea unor chestionare, 40% dintre persoane au fost clasificate ca avand un somn de calitate slaba.

Participantii la studiu au facut analize de sange si au fost supusi unor teste psihologice.
Femeile care nu dorm bine sunt mai furioase

Femeile care sufereau de probleme de somn prezentau si un nivel mai mare de furie, depresie si alte afectiuni fata de barbatii aflati in aceeasi situatie. Dr. Edward Suarez, profesor de psihiatrie si stiinte comportamentale, de la Universitatea Duke din Carolina de Nord, coordonator al studiului, a declarat: „In cazul femeilor, calitatea proasta a somnului este asociata cu niveluri ridicate de stres psihologic, de sentimente de ostilitate, depresie si furie. Aceste sentimente nu au aceeasi amploare in cazul barbatilor cu probleme de somn”.

Studiul a mai scos la iveala faptul ca femeile cu probleme de somn prezentau si niveluri mai ridicate ale insulinei si glucozei – asociate cu riscul crescut de diabet de tipul II si boli cardiace -, dar si de fibrinogen – un agent de coagulare a sangelui, asociat cu accidentul cerebral.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.