18 aprilie
OFERTA ZILEI
Masaj drenaj limfatic al fetei, capului si gatului
( reducere de 5.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

85 LEI
80.75 LEI
Munca de noapte, mai nociva decat fumatul

Riscuri sporite de cancer

Cercetatorii japonezi de la Universitatea de sanatate ocupationala si a mediului au monitorizat 14.000 de oameni, timp de 10 ani. Observatiile au relevat ca numarul barbatilor cu cancer de prostata este mult mai frecvent la cei care au lucrat noaptea, comparativ cu colegii lor care au lucrat program normal, de zi.

In plus, un expert danez de la Institutul de Epidemiologie a Cancerului a examinat 7.000 de femei cu varste intre 30 si 54 de ani. S-a demonstrat ca cele care au lucrat cel putin sase luni in regim de noapte au sanse mai ridicate sa dezvolte cancer de san.

Richard Stevens, profesor la Universitatea de Medicina din Connecticut, a fost primul cercetator care a observat interdependenta intre munca de noapte si cancerul de san, in 1987.

Expertul a investigat si cauzele exploziei de cazuri de cancer de san din anii �30, cand multe dintre fabrici incepusera sa lucreze 24 de ore pe zi, atragand milioane de femei catre munca de zi, dar si de noapte.
Afectiuni ale inimii

Orele de munca de noapte dezvolta si un risc sporit de afectiuni ale inimii. Cercetatorii de la Universitatea din Milano au exeminat 22 de barbati metalurgisti, care aveau un numar diferit de ture de noapte pe saptamana.

Observarea cotidiana a activitatii cardiace a indicat faptul ca bataile inimii, activitatea sistemului nervos si cea hormonala nu sufera nici o schimbare, in cursul turelor de noapte.

Oamenii sunt, prin urmare, activi, chiar daca inima si vasele lor de sange functioneaza ca si cum ar fi dormit. Ceea ce inseamna o fortare a fizicului si a activitatii nervoase, in timpul orelor de munca de noapte.

Seful echipei de cercetatori, Rafaello Furlan, crede ca organismul uman nu se poate adapta la activitatile de noapte, ceea ce duce in cele din urma la afectiuni cardiace.
Cum se explica influenta negativa

Expertii au inaintat cateva teorii care explica influenta negativa pe care o are munca de noapte asupra sanatatii umane.

1. In primul rand, fiinta umana este o creatura de zi. Munca de noapte si odihna, pe parcursul zilei, tulbura bioritmul si poate creste riscul aparitiei unor afectiuni. Organismul uman produce melatonina, hormonal somnului, peste noapte. Acest hormon regleaza ritmurile biologice. In cazul in care nu se doarme noaptea, pot aparea disfunctionalitati in sistem.
2. Adaptarea la stilul de viata de noapte este extrem de dificil. Locuitorii din teritoriile nordice sufera de sindromul tensiunii polare, provocat de iernile lungi intunecate, lipsa vitaminelor si a luminii solare, care poate genera depresii. Consecintele negative ale muncii de noapte nu se opresc insa aici.
3. Greata, indigestiile gastrice, durerile abdominale, diareea si lipsa poftei de mancare sunt unele dintre cele mai frecvente probleme ale angajatilor din turele de noapte. Astfel de oameni sufera de ulcer gastric mult mai frecvent decat colegii lor, care lucreaza pe parcursul zilei.
4. Somnul sanatos este o condtie necesara pentru functionarea normala a stomacului. Turele de noapte tulbura ceasul biologic, cel care sincronizeaza consumul de alimente si digestia.
5. Peste toate acestea, turele de noapte izoleaza adesea oamenii de familii si prieteni, provocand situatii stresante.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.