Numarul de cazuri de gripa, pneumonie şi infecţii acute ale cailor respiratorii superioare sunt sub valorile maxime aşteptate

In cadrul Sistemului exhaustiv de supraveghere a infectiilor respiratorii in perioada 07 – 13.01.2008, situatia centralizata a datelor transmise de Autoritațile de Sanatate Publica Județene evidențiaza:

– 17 049 cazuri pneumonie

– 42 379 cazuri IACRS

S-au inregistrat și 8 cazuri clinice de gripa din care 3 au fost internate (5 cazuri in Bucuresti si 3cazuri in judetul Cluj – internate). A fost raportat 1 deces prin pneumonie in judetul Neamt lagrupa de varsta 0-4 ani. Aceste 8 cazuri de gripă sunt suspiciuni clinice pe baza simptomelor manifestate de pacienţi, fără a exista confirmare din partea laboratoarelor.

Desi, comparativ cu saptamana precedenta si cu media a trei saptamani anterioare numarul de IACRS si numarul de pneumonii este de 2.3 ori mai mare, comparativ cu aceeasi saptamana de supraveghere a anului trecut numarul total de infectii respiratorii este mai mic cu 27.9%.

Conform specialiștilor Centrului, aceasta crestere inregistrata in saptamana 2 reprezinta un fenomen artificial al supravegherii infectiilor respiratorii in perioada de sarbatori, in sensul subraportarii lor; acest aspect a fost observat si evidentiat si in sezoanele precedente de supraveghere.

Ministerul Sanatații Publice continua in lunile ianuarie si februarie vaccinarea antigripala gratuita a populației la risc. Pana in prezent au fost vaccinate gratuit aprox. 3 milioane de persoane cu risc de imbolnavire.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.