25 iunie
OFERTA ZILEI
Masajul nou-nascutului si sugarului (si la domiciliu)
( reducere de 5.00% )

Oferta disponibilă pentru programările online și telefonice, în limita timpului disponibil.

65 LEI
61.75 LEI
O treime din populatia Romaniei considera ca e sanatoasa

Potrivit barometrului, 45,5% dintre respondenţi apreciază că sistemul sanitar merge într-o direcţie bună, iar 42% într-o direcţie greşită. Un procent de 11% consideră că relaţiile Colegiului Farmaciştilor din România cu populaţia sunt bune, 12% consideră că acestea sunt bune cu Colegiul Medicilor din România, iar cei mai mulţi apreciază că Ministerul Sănătăţii are o relaţie foarte bună cu populaţia.

La întrebările privind bolile de care suferă, 51% au spus că nu suferă de nicio boală, 13,6% că suferă de boli reumatice, 19,9% că suferă de hipertensiune arterială, 10,1% de boli de inimă, restul – sub 5% – de diabet, afecţiuni oculare, afecţiuni renale şi altele. Eugen Nicolăescu a menţionat că dacă s-ar lua în calcul datele de la recenta evaluare a programului naţional de evaluare a stării de sănătate, situaţia este alta. Barometrul a evidenţiat că 67,1% dintre cetăţeni se adresează, în cazul în care se îmbolnăvesc, medicului de familie, 12,3% se descurcă singuri, 11,4% se adresează unui farmacist, 3,1% unui cabinet privat/policlinică privată. Barometrul a mai evidenţiat şi faptul că 30% dintre respondenţi se află pe lista unui medic de familie, iar 32,7% au răspuns că nu au avut nevoie de medic.

La întrebarea dacă au apelat la un medic de familie în 2007, 69,5% au răspuns da. Dintre aceştia, 50% au spus că motivul pentru care au apelat la consultaţie a fost faptul că nu se simţeau bine, 2% au solicitat eliberarea de reţete, 10% au solicitat bilet de trimitere la specialist, 7,9% s-au prezentat la medic după ce au primit invitaţie, 6,7% s-au prezentat pentru eliberarea unor pentru adeverinţe. Legat de primirea invitaţiilor pentru a se prezenta la Programul pentru evaluarea stării de sănătate a populaţiei, 52,3% dintre respondenţi au declarat că au primit aceste invitaţii, 57,4% au spus că au şi onorat invitaţia, iar 34,9% au spus că nu au fost la medic. Între motivele invocate pentru neprezentarea la medic, 23,4% au spus că nu au încredere, 11,4% că nu au timp, 16% au spus că au făcut recent analize. Ministrul Sănătăţii a apreciat aceste date ca fiind foarte importante atât pentru administratorii din sistem, cât şi pentru medici şi pacienţi. Eugen Nicolăescu a menţionat că medicul de familie ar trebui să devină o instituţie care să-şi facă datoria, iar datele barometrului sunt încurajatoare în acest sens. Barometrul realizat de Centrul pentru politici de sănătate a fost făcut pe un eşantion reprezentativ de 1.218 persoane peste 18 ani, din mediul rural şi urban, din cele opt regiuni de dezvoltare.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.