Rosiile modificate genetic pentru a vindeca HIV si hepatita B

In consecinta, una dintre solutii ar fi includerea vaccinurilor in produse alimentare precum bananele, cartofii sau rosiile. Rurik Salyaev de la Institutul de Fiziologie a Plantelor si Biochimie din Irkutsk, Siberia si colegii sai planuiesc sa dezvolte vaccinuri anti-HIV si impotriva hepatitei B care sa fie implementate astfel in plante. In acest fel oamenii ar putea pur si simplu sa cultive remediul pentru astfel de boli.

Conform unui articol din New Scientist care va aparea in numarul urmator, oamenii de stiinta au folosit bacteria Agrobacterium tumefaciens pentru a introduce in planta care produce rosii o combinatie sintetica formata din fragmente de HIV si ale virusului hepatitei B. Aceste fragmente contin genele pentru anumite proteine produse de HIV si o gena numita antigenul de suprafata produsa de virusul hepatitei B.

Aceasta schimbare a rosiilor le-a facut sa produca si aceste proteine, iar odata ce sunt mancate, ele declansaza o reactie imunitara in corp – acesta produce anticorpii impotriva virusilor. Testele pe cobai sunt incurajatoare: acestia au produs cantitati mari de anticorpi impotriva ambilor virusi, iar anticorpii au fost localizati inclusiv in mucoase – poarta de intrare a virusilor in organism in timpul contactului sexual.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.