Efectele reflexoterapiei asupra glandelor endocrine

Reflexoterapia poate avea un aport extrem de important in tratarea glandelor endocrine ,deoarece multe secretii hormonale au un efect direct asupra starii noastre mentale, si emotionale.

Stresul si sistemul endocrin sint intr o strinsa legatura. Asadar, afectiunile care vor beneficia cel mai mult de reflexoterapie sint tulburari legate de tensiunea sistemului endocrin si stres. Astfel masajul asupra glandei Tiroide, poate controla metabolismul asupra sistemului nervos, aparatului cardio vascular si glandelor.

Masjul zonei reflexogene a glandei Paratiroide influenteaza producerea hormonilor salivari care sint legati de metabolismul tesutului osos si fortificarea oaselor prin accelerarea pe cale reflexa a metabolismului calciului.

Deasmenea masajul asupra zonei Pancreasului stimuleaza secretia insulinei si a celorlalte enzime pancreatice.

Suprarenalele influentate prin reflexoterapie isi maresc rolul de a indeparta substantele nocive din corp, marind rezistenta musculara si mentinind echilibrul dintre componentele sangelui.

Masajul aspra zonelor sexuale regleaza functia de reproducere. Reflexoterapia are efect direct asupra normalizarii uterului si ovarelor in timpul menstruatiei si la barbat asupra mentinerii unei bune activitati a prostatei si a testicolului. De asemenea,are efect direct in normalizarea vaginitei, anexitei, dismenoreii si tulburarilor de menstruatie..

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.