Introducere in arta binefacatoare a reflexoterapiei

Ca ramura a medicinei orientale reflexoterapia este stiinta a zonelor reflexeogene ale organismului de pe suprafata corpului,la distanta fata de organele pe care le reprezinta. Ea ae ocupa cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe, diagnosticate ca fiind sensibile, si care se practica intr o ordine ce tine seama de ecoul biologic al fiecarui reprezentant.
Definitie – Reflexoterapia este practica masarii anumitor puncte ale piciorului in scopul eliberarii tensiunii si tratarii bolilor.
TEHNICI DE MASAJ

Tehnica policelui – buricul policelui vine in contact direct cu pielea. El trbuie sa fie usor flectact (indoit) pentru ca efectul sa fie maxim, atunci cind se executa presiuni, miscari circulare si de lateralitate, miscari in toate sensurile.
TEHNICA INDEXULUI

Cand regiunea tratata este cuprinsa intre buricul degetului mare, care are rol de sprijin si buricul degetului aratator activ.
TEHNICA SENILEI

Consta in tirirea degetului mare sau aratatorului pe distante mici, pliindu-l de la un unghi cuprins intre 90 si 180 grade. Reusita acestei tehnici de acoperire a unor zone mai extinse consta in a plia si deplia alternativ articulatia degetului mare sau aratator asemeni unei miscari de tirire.
TEHNICA DE MASAJ PRIN CALCARE

Mersul cu picioarele goale pe asperitatile solului pe pietris pe iarba inrourata etc., metode ce fortifica organismul si faciliteaza incarcarea acestuia cu energie teluricabenefica.
TEHNICA MISCARILOR IN AFECTIUNI CRONICE
MISCARI DE CONCENTRARE

Inseamna a aduce energia din exteriorul acesteia spre centrul sau/si se practica atunci cind afectiunea este cronica, cind se manifesta de saptamini, luni sau chiar ani.
TEHNICA MISCARILOR IN AFECTIUNI ACUTE
MISCARI DE DISPERSIE

Inseamna efectuarea de miscari circulare, pentru a dispersa energia – se practica atunci cind problema de sanatate abia a aparut, adica este de natura acuta. Despre presiunea cu care se executa masajul putem spune ca pentru copii si persoane in varsta acesta se executa cu o presiune mai mica.

Pe linga tehnicile descrise mai sus reflexologia dispune si de tehnici specificesecventei de deschidere si de inchidere a sedintei asemanatoare cu manevre demasaj cum ar fi

netezirea
frictiunea framintatul.

REFLEXOLOGIA PICIOARELOR – cuprinde trei secvente;-

secventa de deschidere;
secventa de masaj propriu zis
secventa de inchidere.

SECVENTA DE DESCHIDERE

Consta in masarea scurta a piciorului (partea interioara ,exterioara si dorsala) cu policele cu buricele, cu suprafata palmara,c u pumnul inchis, semiinchis. Incepem mereu cu piciorul sting folosind manevre de netezire.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.