Reflexoterapia si efectele ei in slabire

Reflexoterapia este o tehnica speciala de masaj digital care se bazeaza pe relatia dintre anumite zone cutanate si activitatea aparatelor si sistemelor organismului uman. Poate fi folosita in prevenirea si tratamentul multor dezechilibre si afectiuni.
Sunt numeroase teorii privind modul de actiune al reflexoterapiei, dar sistemul nervos este cel care detine cheia. Nu s-a facut inca o descriere exacta a modului in carereflexoterapia actioneaza la nivelul organismului; mai cunoscute si studiate sunt efectele pe care reflexoterapia le produce. Reflexoterapia se aplica la nivelul picioarelor, mainilor, urechilor si altor zone ale corpului. Cea mai responsiva zona pentru reflexoterapie este insa cea dla nivelul picioarelor.
Cum ma poate ajuta reflexoterapia sa am o greutate normala?

Aportul crescut de alimente poate aparea pe fondul unei stari de incordare psihica, de stres. Aparatul digestiv este extrem de reactiv la impulsurile nervoase primite. Starile de stres, nervozitate, emotiile puternice, ingrijorarile duc la o secretie anormala a stomacului. Secretia crescuta de la nivelul stomacului ne poate da falsa senzatie de foame. In acest caz, prin activarea punctelor corespondente ale sistemului nervos si zonei stomacului vom obtine o reglare a secretiei acestuia si disparitia senzatiei de foame. Acestea sunt zone de pe fata plantara si dorsala a halucelui (degetul mare de la picior), la nivelul unghiei (zona reflexa a creirului) si fata interna a talpii, sub linia diafragmului, predominant pe partea stanga (pentru stomac).
La persoanele cu exces ponderal, care au diagnosticata o patologie hormonala, de cele mai multe ori tiroidiana, reflexoterapia ajuta, prin activarea centrilor corespondenti, la reglarea functiilor hipofizei si tiroidei, dar nu inlocuieste tratamentul hormonal care a fost recomandat. Alteori insa, desi nu este diagnosticata o tulburare endocrinologica, activarea centrilor sistemului endocrin prin reflexoterapie este benefica. Zona corespondenta glandei hipofize este pe pulpa halucelui, pe prima falanga. Pentru tiroida, zona reflexa este extremitatea distala a metatarsianului I, pe fata plantara. Pentru glandele suprarenale, punctele reflexe sunt pe zona de deasupra liniei articulare dintre metatarsienele II, III si tarsiene.
Reflexoterapia ca unica metoda terapeutica nu duce la scaderi spectaculoase ale greutatii, dar vine in ajutorul celorlalte metode de a slabi. Pentru un efect optim alreflexoterapiei, cabinetul nostrul foloseste in cursul sedintelor uleiurile de rozmarin, de migdale dulci sau samburi de struguri.
Reflexoterapia – contraindicatii si efecte adverse

Pentru ca normalizeaza functiile organismului, reflexoterapia nu are efecte adverse daca este corect aplicata. Pot aparea unele neplaceri la primele sedinte de terapie, neplaceri trecatoare. Acestea se datoreaza cresterii eliminarii toxinelor si a apei in exces din organism. Reflexoterapia poate fi daunatoare sanatatii in mod indirect, prin intreruperea medicatiei de baza. Reflexoterapia este considerata complementara medicinei clasice si nu o inlocuitoare a acesteia. Este contraindicata (ca si masajul) in cazul persoanelor care au diagnosticate boli neoplazice (cancerele), tulburari de coagulabilitate, boli psihice si boli infecto-contagioase.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.