Reflexoterapia si sistemul nervos

Folosind regulat reflexoterapia, putem echilibra functionarea sistemului nervos, mentinând si stimulând componenta senzitiva si motorie, prin care se accelereaza transmiterea informatiilor de la periferie la centru si invers. In acest fel se asigura legatura organismului cu mediul extern, coordonarea si imbunatatirea functionarii organelor interne.
SISTEMUL NERVOS

Folosind regulat reflexoterapia, putem echilibra functionarea sistemului nervos, mentinând si stimulând componenta senzitiva si motorie, prin care se accelereaza transmiterea informatiilor de la periferie la centru si invers. In acest fel se asigura legatura organismului cu mediul extern,coordonarea si imbunatatirea functionarii organelor interne.

Astfel, reflexoterapia este un mijloc excelent de combatere a: stresului, depresiilor,starilor de anxietate si nervozitate, insomniilor si instabilitatii emotionale.

Reflexoterapia reduce stresul prin introducerea unei relaxari profunde. Acesta este si motivul pentru care multi pacienti adorm in timpul sedintelor de tratament si marturisesc la trezire ca cele 30 – 40 de minute de somn au fost mai odihnitoare decât o noapte intreaga de somn agitat.

In timpul unei sedinte de reflexoterapie specialistul stimuleasa in talpa piciorului peste 7000 de nervi, incurajând deschiderea si cutatarea tuturor cailor neuronale din sistemul nervos.

Prin descoperirea endorfinelor a caror actiune este de natura analgezica,reflexoterapia a devenit una din cele importante componente ale terapiei durerii.

Masajele endorfinelor, cumulate cu mesajele hormonilor ajung prin maduva spinarii si diverse zone de conexiune in sistemul neuro-vegetativ (sistemul nervos), care determina printre altele si viata sentimentala ce induce la nivelul corpului o stare pshica de vârf.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.