Talpile ca organe de simt

Culorile, ca intreaga materie din univers vibreaza, iar aceste vibratii pot fi resimtite de cei sensibili cu ajutorul palmelor sau talpilor. Aceasta vibratie a culorilor are efecte diferite asupra noastra nu numai asupra psihicului. Pe talpi se gasesc unii dintre cei mai mari pori de pe corp, ceea ce le confera o mare capacitate de absorbtie.

Uleiurile esentiale aplicate pe talpi sunt absorbite imediat in fluxul sanguin, oxigenand organismul. Multi reflexoterapeuti sunt specialisti si in aromoterapie si utilizeaza efectele benefice combinate ale acestor doua metode. Bazandu-ne pe aceasta proprietate multe dintre infectiile cu paraziti ale copiilor pot fi vindecate. Baile la picioare sunt un alt mijloc prin care circulatia sangelui in corp poate fi manevrata, producandu-se astfel anumite efecte terapeutice. Se cunosc metodele batranesti de vindecare a racelii prin baile fierbinti la picioare.

Miscarea sangelui catre picioare, daca apa este fierbinte, sau catre partea superioara a corpului, daca apa este rece va determina o „maturare” a toxinelor care stagneaza in organism, sau poate favoriza irirgarea unei zone mai putin circulate. In acest fel, o baie fierbinte a picioarelor va genera deplasarea sangelui in jos ceea ce va duce la usurarea durerilor din partea superioara a corpului, cauzate poate de cresterea tensiunii; iar o baie rece stimuleaza circulatia sangelui catre cap si deblocarea sinusurilor.
Simbolistica picioarelor, pas cu pas

Simbolistica picioarelor ascunde intelesuri aparte, labele picioarelor simbolizand partea noastra terestra, aspectul concret si fizic al fiintei noastre. In limbajul de zi cu zi exista o serie de termini consacrati care fac legatura cu picioarele „a face urmatorul pas”, „a trai pe picior mare”, „a pune piciorul in prag” etc.

Picioarele reci simbolizeaza lipsa curajului de a lua decizia considerata corecta si necesitatea de a evalua consecintele;
Platfusul indica sentimentul ca lipseste un sprijin in viata, extern sau chiar intern. El poate semnifica si sentimentul unei mari responsabilitati care va copleseste;
Preferinta de a umbla cu picioarele goale semnifica dispozitia de a intra in contact cu pamantul, inradacinarea in ideile si credintele proprii. Daca nu se doreste asa ceva inseamna ca exista pregatirea necesara pentru a face fata unor situatii, sau nu se suporta starea actuala;
Problemele cu calcaiul sugereaza sensibilitatea la capriciile celorlalti si poate dificultati in relatiile cu ceilalti;
Problemele cu degetele de la picioare sunt legate de mobilitate si echilibru, de modul de deplasare in viata. Ele simbolizeaza profunzimea intelegerii, modul de aplicare al planurilor dar si posibilitatea de a scapa din vedere lucruri esentiale.

Informatii preluate din cartea Reflexoterapia, de Dr. Frankie Avalon Wolfe.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.