Masaj graviduțe

Masajul pentru gravide are influențe și asupra sistemului nervos. Există o strânsă legătură între starea fizică și cea psihică. Dacă ai o durere pe termen lung, devii irascibilă, nervoasă. Prin masaj, influențezi pozitiv atât fizicul, cât și psihicul și partea emoțională.

Sarcină este o perioadă sensibilă. Durerile de spate și vergeturile sunt iminente. De aceea, toate gravidutele au nevoie și de masajul cosmetic, realizat cu ulei sau cremă, că prevenție din punct de vedere cosmetic, pentru că pielea să se întindă și să nu rămană vergeturi, și de cel terapeutic.

Masaj graviduțe – la ce ajută?

Masajul ajută mămica în lupta împotrivă depresiei prenatale. Sunt cauze de natură fizică și psihică ce duc la încordare. Gravidutele devin agitate, le este frică, se văd distorsionat și intră într-o stare de depresie. Masajul relaxează mămica și îi redă starea de confort.

In plus, în timpul sarcinii femeile însărcinate au un somn agitat, astfel că dorm puțin și necalitativ. Un alt factor pentru care li se contractă musculatură și au nevoie de un masaj decontracturant. Atunci când o femeie vrea să aducă pe lume un copil, este bine să se pregătească pentru asta: să își pregătească mușchii, ligamentele, articulațiile.

Sport și masaj

Cu cât mușchii femeii sunt mai pregătiți, dinaintea sarcinii pentru a fi flexibili și pentru a susține greutatea, cu atât crește probabilitatea că ea să aibă dureri mai puține în timpul sarcinii. Nu există o regulă. Prin sport și masaj nu este o garanție că viitoarea mămica nu va mai avea dureri. Dar crește cu mult această probabilitate. Orice stare a viitoarei mămici se transmite la bebele din burtică.

Când se relaxează mama, se relaxează și copilul.

Este bine să încercați așadar viitoare mămici un masaj de calitate! Pentru masajul gravidei folosim uleiuri bio din plante, fără conservanți, coloranți sau substanțe de origine animală, pentru a nu afecta în vreun fel fătul din burtica ta.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.