Masajul suedez

Masajul suedez este cel mai cunoscut și cel mai căutat tip de masaj. Este baza pentru alte tipuri de masaj, inclusiv  masajul sportiv,  masajul muscular  și  masajul cu aromoterapie, și se bazează pe conceptele occidentale de anatomie și fiziologie, în antiteză cu masajele de stil asiatice care pun accent pe miridianele energetice ale corpului.

Dacă sunteți  prima dată la spa  și sunteți obișnuit(ă) cu masajul, masajul suedez este cel mai bun pentru a începe. Cei mai mulți oameni primesc un masaj suedez sau de profunzime în 50 sau 60 de minute, dar 75 sau 90 de minute îi dau terapeutului mai mult timp pentru a lucra în țesutul muscular și pentru a obține rezultate.

În funcție de ce se dorește a se realiza un masaj suedez poate fi lent și blând, sau viguros și strâns.

Dacă doriți un masaj profund și puteți tolera mai multă presiune pentru a obține o ușurare a durerii musculare cronice, este mai bine să rezervați un masaj muscular pe țesut adânc, care este o altă formă de masaj suedez. Evident, în funcție de durerea pe care o aveți, este posibil ca o singură ședință de masaj să nu fie suficientă.

Notă: Masajul suedez și celelalte tipuri de  masaj terapeutic trebuiesc realizate de terapeuți specializați și cu experiență.

Ce se întâmplă în timpul unui masaj suedez

Pe tot parcusul unei ședințe de masajul suedez, terapeutul lubrifiază pielea cu ulei de masaj și efectuează diferite tehnici de masaj. Aceste mișcări îngheață țesutul muscular, eliberează tensiune și disociază treptat nodurile musculare sau țesuturile aderente, numite aderențe. Masajul suedez promovează relaxarea, printre alte beneficii pentru sănătate .

Notă: Înainte de masaj, terapeutul ar trebui să vă pună întrebări despre orice leziuni sau alte condiții despre care ar trebui să știe.

Lucrurile pe care trebuie să le spuneți unui terapeut includ zone de stres sau durere, alergii și condiții cum ar fi sarcina. De asemenea, puteți alege ca ședința de masaj să conțină tehnici și  presiuni mai ușoare sau tehnici mai ferme. Terapeutul vă va pofti în cabinetul de masaj și va parăsi încăperea până când veți considera că sunteți gata pentru a începe ședința de masaj.

 

Unii terapeuți lucrează într-o ordine diferită și fiecare  are propriul stil și propriile tehnici. Dacă aveți doar 50 de minute, puteți solicita teraputului să petreacă mai mult timp într-o anumită zonă. Dacă presiunea este prea ușoară sau prea puternică, ar trebui să vorbiți și să cereți terapeutului să o ajusteze.

Masajul suedez include, de obicei, o muncă mai profundă pe zone de tensiune musculară specifică, dar dacă doriți cu adevărat o muncă mai profundă, mai intensă și o presiune mai fermă, rezervați un masaj de țesut profund.

 

Dacă doriți cu adevărat rezultate, fie că vă gîndiți la relaxare sau fie aveți o problemă musculară ar trebui să rezervați o ședință de masaj suedez. Masajul suedez și cel de țesut adânc sunt cel mai frecvent solicitate în stațiunile balneare de astăzi. Înainte și în timpul sesiunii de masaj suedez, comunicați cu terapeutul, astfel încât masajul dvs. să fie adaptat nevoilor dvs. specifice.

Despre Reflexo-Vital

În salonul noastru vă puteți regăsi sănătatea, frumusețea și tonusul pozitiv de care aveți nevoie și, în același timp, veți descoperi oameni dispuși să vă asculte și să vă ajute cu problemele pe care le întâmpinați.

Problemele de zi cu zi, stresul, supărările, alimentația și chiar societatea pot afecta în foarte mare măsură sănătatea. Terapiile complementare: masajul, reflexoterapia, drenajul limfatic, masajul facial sau cel terapeutic au fost puse de către noi în slujba sănății dumneavoastră.